Лідери продажів

Категорії

Інформація

Новинки

  • Officine Rigamonti 0300
    Officine Rigamonti 0300

    Officine Rigamonti 0300 – манометр з радіальним підключенням....

    257,60 грн
  • Officine Rigamonti 0240
    Officine Rigamonti 0240

    Officine Rigamonti 0240 - манометр з осьовим підключенням....

    239,20 грн
  • Officine Rigamonti 1832
    Officine Rigamonti 1832

    Officine Rigamonti 1832 - регульований клапан скидання тиску з керованим...

    1 339,52 грн
  • Officine Rigamonti 1831
    Officine Rigamonti 1831

    Officine Rigamonti 1831 - клапан скидання тиску із системою керованого...

    1 109,98 грн
Виталий

Спасибо! Оперативно. Качественно. Рекомендую.
11/11/17

Елена

Хочу поблагодарить Вас за сотрудничество, скидки, качественный товар и доставку! С Вами приятно иметь...
09/26/17

Татьяна

Было поставлена задача установить систему отопления в доме. Все материалы и комплектующие для...
04/20/16

Яке підключення радіаторів опалення краще?

Яке підключення радіаторів опалення краще?

Для обігріву житла в холодний сезон краще відразу вибирати радіатори опалення, що використовують рідкий теплоносій. Якщо є центральна опалювальна система (ЦОС), в якій тече теплоносій з температурою до 75°C, краще відразу купувати і підключати радіатори опалення. Але способи підключення вони мають різні і на цьому потрібно акцентувати увагу будь-якого потенційного покупця.

Який тип підключення вибрати: нижній чи боковий?

Бокове підключення цінне тим, що до нього можна підключатися різними способами – прохідним чи діагональним методом. Якщо у великому офісі, аптеці або виробничому приміщенні потрібно встановити безліч батарей опалення, вищезазначені технології часто вважаються найкращим рішенням. При цьому нижнє підключення зустрічається з будь-якої сторони - праворуч чи зліва, в центральній частині або збоку. І перш ніж купити батарею опалення у магазині, потрібно в такій технології детально розбиратись.

Бокове підключення

Такий тип підключення вважається найбільш поширеним у більшості багатоповерхових будинків, коли відстань між опалювальними трубами становить до 500 мм. Якщо батарея опалення відрізняється більшими розмірами (більше 2-х метрів шириною), то зазвичай застосовується діагональний тип підключення. Прохідний (сідлоподібний) тип підключення найчастіше застосовується при великій ширині батареї опалення або в тих випадках, коли підлогові батареї мають бічний тип підключення і опалювальний прилад підключається безпосередньо з підлоги.

Переваги бокового підключення

Ціннісне значення бокового підключення полягає у низькій вартості. Незалежно від використовуваного матеріалу, вони коштують дешевше, чим ті ж аналоги, але з нижнім підключенням.

Недоліки бокового підключення

При всіх своїх плюсах такий тип підключення має недолік у плані зовнішньої складової – крани, за допомогою яких блокується подача теплоносія, постійно будуть на видноті. При нижньому підключенні крани візуально не видно. Вирішити цю проблему можна, якщо застосувати арматуру Schlosser, наприклад, в кольорі.

Недоліки нижнього підключення

Існує думка, що нижній тип підключення обов'язково треба тягнути з підлоги, тобто, ламати підлогове покриття, витягати трубу і потім підключати її до батареї опалення. Але насправді нижнє підключення можна здійснити і зі стіни. Достатньо витягнути пластикову трубу з отвору, використовувати відводи або напіввідводи, як майстер за допомогою спеціального термального паяння акуратно з'єднує батарею опалення із системою ЦОС.

Нижнє підключення з підлоги

Основна перевага такої технології лежить в естетичній складовій – труби знаходяться всередині підлоги і не впадають у вічі. З нижнім підключенням зустрічається ціла низка радіаторів - від сталевих панельних і трубчастих до мідно-алюмінієвих аналогів. Моделі з чавуну та біметалу з нижнім типом підключення зустрічаються відносно рідко, а вертикальні радіатори часто бувають з центральним нижнім підключенням, а сушарки для рушників часто мають нижнє бічне підключення.

Нижнє підключення з боків

Основний мінус нижнього бокового підключення – найвища вартість. Якщо в основу ставиться естетична складова приміщення, то рекомендується брати батареї саме з такою технологією. Але в плані практичності виграють версії з бічним підключенням - коштують дешевше і будь-якої миті можна закрити або відкрити кран.

Висновок: якщо під час ремонту змінюють підлогу, можна брати радіатори опалення з нижнім підключенням. Але якщо підлогу не перероблюють, то краще брати моделі з бічним підключенням - все робиться швидко, легко і відносно недорого.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code