Лідери продажів

Категорії

Інформація

Новинки

  • Officine Rigamonti 0300
    Officine Rigamonti 0300

    Officine Rigamonti 0300 – манометр з радіальним підключенням....

    257,60 грн
  • Officine Rigamonti 0240
    Officine Rigamonti 0240

    Officine Rigamonti 0240 - манометр з осьовим підключенням....

    239,20 грн
  • Officine Rigamonti 1832
    Officine Rigamonti 1832

    Officine Rigamonti 1832 - регульований клапан скидання тиску з керованим...

    1 339,52 грн
  • Officine Rigamonti 1831
    Officine Rigamonti 1831

    Officine Rigamonti 1831 - клапан скидання тиску із системою керованого...

    1 109,98 грн
Виталий

Спасибо! Оперативно. Качественно. Рекомендую.
11/11/17

Елена

Хочу поблагодарить Вас за сотрудничество, скидки, качественный товар и доставку! С Вами приятно иметь...
09/26/17

Татьяна

Было поставлена задача установить систему отопления в доме. Все материалы и комплектующие для...
04/20/16

Різновиди радіаторів опалення

Різновиди радіаторів опалення

Радіатори опалення – це секційні та панельні опалювальні прилади, що працюють завдяки циркуляції теплоносія у внутрішніх каналах приладів. Перші радіатори працювали від парового опалення та виготовлялися виключно з чавуну. Через деякий час радіатори почали виготовляти з інших металів, постійно удосконалюючи їх зовнішній вигляд та технічні характеристики. На сьогоднішній день різновидів радіаторів опалення дуже багато, але всі вони діляться на секційні та панельні.

Секційні радіатори

Секційні радіатори складаються з окремих секцій, з'єднаних між собою ніпелями з прокладками або зварених на заводі виробнику. Перевагою таких пристроїв є можливість зібрати кількість секцій в одному радіаторі для необхідної тепловіддачі або довжини.

секционный радиатор

По ширині секції може бути 7-8 см (залежно від виду радіатора), що дозволяє більш точно підібрати необхідний розмір. По висоті є можливість підібрати необхідний прилад, від 237 мм (низькі секційні радіатори) до двох метрів (вертикальні секційні радіатори). У свою чергу, за матеріалом виготовлення, секційні радіатори поділяються на:

  • Алюмінієві радіатори – це алюмінієві секції, з'єднані між собою сталевими ніпелями. Радіатори мають відмінну тепловіддачу та невисоку вартість, що робить їх дуже затребуваними на ринку опалювальної техніки. Алюмінієві прилади опалення призначені для автономних та централізовних систем опалення з робочим тиском до 10 атмосфер. Є також версії радіаторів із посиленим алюмінієм, із робочим тиском до 16 атмосфер.
  • Біметалеві радіатори – це алюмінієві секційні радіатори зі сталевим колектором усередині. Дана конструкція дозволила приладам витримувати робочий тиск до 40 атмосфер з мінімальними втратами тепловіддачі. В середньому ширина секції біметалічного радіатора 8 см доступна висота від 23 до 180 см. Такі радіатори були випущені спеціально для центральних систем опалення і можуть справлятися з високим тиском, гідроударами в системі та агресивним середовищем теплоносія.

З недоліків секційних радіаторів можна відзначити те, що більшість з них має бокове підключення, що, в свою чергу, не дозволяє повністю приховати підключення приладу. Ще одним мінусом таких радіаторів є обмеженість набору секцій. Виробники не рекомендують збирати в один радіатор більш ніж 20 секцій (оскільки є ймовірність, що він не прогріватиметься), що обмежує довжину радіатора, до 160 см.

Панельні радіатори

Панельні радіатори виконуються у вигляді цілісних теплообмінників, поміщених у сталевий короб (панель). Така конструкція робить радіатор компактнішим і привабливішим. Плюс такого радіатора - кілька варіантів підключення (боковий та нижній), що дозволяє підібрати прилад, виходячи з розведення труб опалення.

панельный радиатор

Незважаючи на те, що панельні радіатори вже мають певний розмір, без можливості його змінювати (на відміну від секційних радіаторів), виробники вийшли із ситуації більшим типорозмірним рядом. Радіатори виконуються висотою від 135 мм (найнижча модель) до 2200 мм (вертикальний радіатор). Довжина приладів може бути від 600 до 3000 мм з великою кількістю проміжних варіантів. Також є варіант за типом (глибиною) радіатора. Можливість вибрати панельні радіатори, за матеріалом виготовлення, поділяються на:

  • Сталеві радіатори мають сталевий теплообмінник та сталевий корпус. Прилади оснащуються боковим, нижнім, центральним або універсальним підключенням. Зручності додає можливість вибрати тип (глибину) радіатора. Вибираючи 11-й, 22-й, 33-й або 44-й тип, можна підібрати потужніший прилад (без збільшення по довжині). Сталеві радіатори можуть працювати в опалювальній системі з робочим тиском до 10 атмосфер.
  • Мідно-алюмінієві радіатори виконуються з мідного теплообмінника, алюмінієвими пластинами (навколо нього) та сталевого корпусу. Мідь повністю обмежує контакт алюмінію та сталі з водою, тим самим продовжуючи термін служби радіатора. Прилади відмінно справляються з обігрівом приміщень з великим склінням і можуть працювати при робочому тиску до 16 атмосфер.

Недоліком панельних радіаторів служить їхній невисокий робочий тиск (10-16 атмосфер) і відносно невелика тепловіддача (проти секційних радіаторів), через що доводиться підбирати більш довгі, високі або глибокі прилади.

Нестандартні радіатори опалення

При проектуванні дизайну інтер'єру не завжди звичайні панельні або секційні радіатори можуть підійти. Дизайнерські рішення, панорамні вікна, низькі підвіконня, вузькі ніші для радіаторів та нестандартні розміри приміщень – все це не дозволяє встановити звичайні прилади опалення. Існує кілька варіантів нестандартних опалювальних приладів, серед них:

  • Низькі радіатори опалення - це секційні панельні радіатори, з висотою до 300 мм. Такі прилади підійдуть для приміщень із панорамними вікнами або низькими підвіконнями. Радіатори мають довжину від 600 до 3000 мм та можуть встановлюватися на ніжки.
  • Вертикальні радіатори – це опалювальні прилади, вертикального типу. Підійдуть радіатори для вузьких ніш або встановлення біля вікон. Залежно від висоти приміщення, можна підібрати прилад висотою від 1-го до 2,2 метра.
  • Чавунні ретро-радіатори – це секційні радіатори із чавуну, стилізовані під ретро-стиль. Перші радіатори виготовлялися з чавуну і тривалий час робилися лише з цього матеріалу, саме тому сучасні радіатори чавуну стилізують під старовину. Ретро прилади опалення прикрашаються візерунками та орнаментами, під різні епохи та країни світу. Більшість радіаторів виконано на масивних ніжках, які надають елегантності та розкоші приладам опалення.
  • Трубчасті радіатори - це прилади опалення, виконані із цільнозварних сталевих труб. Трубчасті радіатори мають дуже привабливий вигляд і можуть підбиратися за індивідуальним розміром.
  • Дизайнерські опалювальні прилади – це унікальні радіатори, кожен з яких має свій неповторний дизайн. Є моделі, що виконують функції інших предметів інтер'єру, серед них: радіатор-лавка, радіатор-дзеркало, радіатор-вішалка та інші.

Який радіатор опалення обрати?

Виходячи з усієї різноманітності радіаторів, підібрати необхідний самостійно, найчастіше стає важко. У нашому інтернет-магазині «Grebenka», Вам допоможуть вибрати, який радіатор кращий для Вашої системи опалення, площі приміщення та прийнятніший за Вашим бюджетом. Ми надаємо:

1) Тільки оригінальну та якісну продукцію;

2) Гарантію на радіатори опалення;

3) Доставка по всій Україні;

4) Персональні знижки;

5) Грамотний прорахунок радіаторів по тепловіддачі.

За умовами придбання, монтажу або співробітництва телефонуйте за нашими контактними номерами: (093) 715 54 68; (099) 447 93 93; (097) 612 42 70.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code